esca
esca

Webs de restauració. Menjar amb els ulls.

Possiblement només hi ha uns 100 restaurants al món que es permeten o es poden permetre viure al marge de les tendències que marca l’arquitectura web, de no adaptar-se a dispositius mòbils o mostrar un desinterès absolut pel seu posicionament a la xarxa. Només cal veure les pàgines dels llorejats Noma i Osteria Francescana que en pro d’un suposat minimalisme ni s’adapten a mòbils, ni sedueixen i les seves actualitzacions no conviden a entrar-hi més de 2 vegades. I això que diuen que mengem amb la vista…

Les raons són òbvies, la majoria dels mortals no reservarem taula en aquests restaurants massa vegades al llarg de les nostres vides, sent optimistes, una. I ells viuen en un món on estan més pendents de la nota de la guia de torn que de si aquesta nit omple la sala.

Però aquest no és el cas de la majoria de restaurants que cada dia competeixen per aconseguir reserves online, telefòniques, per correu electrònic, en xarxes o en les diferents plataformes especialitzades que s’emporten una bona part d’allò que tant costa aconseguir.

Per això, quan dissenyem l’arquitectura de la web, hem de tenir en compte els cinc punts següents:

Disseny adaptatiu (responsive).- Segons diferents estudis, el trànsit web des de dispositius mòbils ronda el 40% i quan es tracta de fer una reserva o buscar un restaurant, potser aquest alguns punts per sobre degut a raons conjunturals que ens indiquen que moltes d’aquestes cerques es fan en moments d’activitat social. Dissenyar i col·locar els elements de la web de manera que s’adaptin a l’amplada de cada dispositiu permetent una visualització correcta i una millor experiència d’usuari és imprescindible. A més, l’algorisme de google que col·loca les webs en posicions rellevants de les cerques, penalitza les webs que no tenen un disseny responsive.

Edició de continguts.– Un restaurant no pot establir una relació de dependència amb el seu webmaster per a l’actualització de continguts. L’edició de menús, cartes i ofertes s’ha de poder administrar per usuaris bàsics mitjançant un editor cms que permeti pujar una imatge, modificar un preu o els ingredients d’un plat en temps real.

Disseny.- Ho dèiem abans, sovint mengem amb la vista. No es tracta d’enganyar ningú i fer aquestes fotografies de meravelloses hamburgueses que les grans cadenes de menjar ràpid ens mostren i que estan molt allunyades de la realitat. Tampoc de mostrar aquest bistec model sola de sabata que decora les finestres d’algun restaurant infame. El millor és posar-se en mans d’un professional i mostrar algun dels teus millors plats, els clients realitzaran una compra que té molt d’emocional i trien les experiències que més prometen.

Engadgement.– El terme Engagement és un anglicisme de moda que pot assimilar-se a compromís o implicació i que en realitat es refereix a la fidelitat online que volem aconseguir amb els nostres clients. Un web amb continguts que s’actualitzen periòdicament, un bloc dinàmic que comparteix informació local, receptes i activitats és una magnífica eina de fidelització.

Posicionament.– En un mercat tan competitiu com el de la restauració el que enganxa primer, enganxa dues vegades. Per això, aconseguir posicions rellevants en els resultats de les cerques és imprescindible, encara que per això també és imprescindible la feina d’un bon professional de SEO.

En definitiva, la suma d’aquests cinc punts ens apropa a l’excel·lència en un projecte web de restauració, encara que per repetir visita al restaurant, la responsabilitat més gran recau en els seus fogons.

 

Lluís Ares
CEO Dribbling

Dribbling Comunicación

Arquitectura de marca
Agencia de Publicidad, Diseño, Packaging y Marketing Online.
Content Marketing, SEO.

Trabajos Recientes